Familie Fotoshoot In het bos, het strand, de duinen of in de stad

Wat leuk! Jullie zijn van plan om een familie fotoshoot te laten maken? Is er een speciale reden voor de fotoshoot? Is het een cadeau voor de ouders, of grootouders of is het “gewoon” weer eens tijd om weer samen op de foto te gaan. Sommige families gaan iedere vijf jaar samen op de foto. Hoe mooi toch!  Samen bedenken we een super leuke buitenlocatie, misschien een locatie waar een van jullie of jullie allemaal een bijzondere herinnering aan hebben. Er zijn zoveel leuke buitenplekken in Nederland te vinden. Ik denk hierover graag met jullie mee !

Buiten fotograferen is met een groep extra leuk omdat iedereen zich veel meer kan ontspannen op de foto. En dit is ook veel leuker als er kleine kinderen bij zijn. In de studio is het meestal wat stijfjes en wat minder ongedwongen. De fotoshoot én het eindresultaat wordt een prachtige herinnering voor later.

Familieportret Strand Bloemendaal

Familie Fotoshoot Jaargetijden

Een familieshoot op locatie kan gemaakt worden in alle jaargetijden. Eigenlijk maakt het weer niet uit, als het maar niet regent! Hoe leuk is een fotoshoot met de familie of het hele gezin te doen. Lekker genieten en buiten plezier maken. Een familieshoot op een buiten locatie is bij mij een veel geboekte fotoshoot. Ieder seizoen heeft zijn charme, de ontluikende lente met de prachtige bloemen, de warme zomer met de mooie luchten. De herfst met de warme kleuren en hebben we een familie fotoshoot in de winter, dan hopen we natuurlijk dat het sneeuwt!

Familie Fotoshoot Kleding

Welke kleding trekken we aan bij de familie fotoshoot? Dit kan soms voor de nodige dilemma’s zorgen, ieder heeft zijn eigen voorkeur en ook niet iedereen heeft zomaar allerlei stijlen in de kledingkast die ook nog eens matchen bij elkaar. De leukste tips voor kleding & accessoires heb ik daarom op een rijtje gezet. Zo wordt het voor jullie misschien makkelijker om een keuze te maken. Voor een mooie eenheid als groep raad ik wel aan om een kleurenpallet te kiezen zonder drukke prints.

Familieportret Strand Bloemendaal

kledingtips familie fotoshoot

Leuk dat er een famillie fotoshoot in de planning staat! Is er een speciale gelegenheid, zoals een cadeau voor de ouders of grootouders, of is het gewoon tijd om weer samen op de foto te gaan? Sommige families maken er een traditie van om elke paar jaar samen te poseren! Wat je reden ook is, het maken van onvergetelijke familiefoto’s is altijd bijzonder. En de voorbereiding begint al thuis! Samen kun je een fantastische locatie bedenken, misschien een plek die speciaal is voor een van jullie of waar jullie allemaal mooie herinneringen aan hebben. Maar als je wat inspiratie nodig hebt, kan ik natuurlijk altijd helpen. Er zijn namelijk tal van prachtige buitenlocaties in Nederland te ontdekken. En weet je wat leuk is? Buiten fotograferen met een groep is vaak extra gezellig, omdat iedereen zich meer ontspant dan in een studio, vooral voor kinderen werkt buiten fotograferen vaak beter.

De vraag is welke kleding is geschikt voor een familiefotoshoot?

1. Blijf jezelf en draag waar je je prettig in voelt
Draag liever geen kleding die je zelden draagt en die niet echt jouw stijl is. Vooral bij een fotoshoot buiten is het belangrijk dat je je vrij kunt bewegen en je goed voelt. Als kleding te strak zit of niet bij je past, zal dat ook op de foto te zien zijn.

2. Stem de kleding op elkaar af en vermijd te veel prints
Als je met meerdere mensen op de foto gaat, stem dan de kleding goed op elkaar af. Denk aan kleuren en stijlen die bij elkaar passen. Beperk het aantal kleuren tot maximaal drie en zorg ervoor dat ze harmoniëren, zowel met elkaar als met de locatie. Ga je naar het strand, het bos of een pittoresk stadje? Wordt het sneakers, laarzen of hoge hakken? Sleutelwoorden voor kleding bij een fotoshoot zijn harmonie, rust en eenheid. Vermijd daarom kleding met overweldigende prints zoals strepen, ruiten, bloemen of andere opvallende patronen. Kies liever voor een neutrale look die goed bij elkaar past. Bespreek van tevoren via chat of telefoon wat jullie gaan doen, welke kleuren en stijl jullie kiezen.

3. Klassiek en comfortabel: Wit en denim
Ik wilde deze eigenlijk niet noemen, omdat het zo vaak gekozen wordt. En eerlijk gezegd vind ik deze samenstelling een beetje saai. Veel gezinnen kiezen voor de klassieke combinatie van een wit shirt of blouse met een spijkerbroek. Het kan er fris en vrolijk uitzien op de foto, maar als de fotoshoot in de herfst gepland staat, zou ik eerder warme kleuren en mooie sjaals aanraden! En eerlijk gezegd… het is ook leuk om een beetje origineel te zijn, toch? Als het kan? Nou, denk aan een zomerse dag, dan past wit en denim perfect. Het staat altijd goed, de meeste mensen hebben het wel in hun kast hangen en het heeft ook een stoere uitstraling. Dus ja, het kan, maar houd het als reserveoptie!

4. Blauw in al zijn tinten
Blauw is een kleur die vrijwel iedereen in de kast heeft liggen. Wie heeft er geen spijkerbroek of blauw shirt? Het is een veelzijdige kleur die goed te combineren is met allerlei tinten. Blauw straalt rust uit en staat bijna iedereen goed. Het kan stoer zijn, maar ook netjes. Als je naar de stad gaat voor de fotoshoot, trek dan je hoge hakken aan. Heel leuk en de keuze is natuurlijk aan jou!

5. Mintgroene truien & zandkleurige tinten
Dit vind ik een leuke en gedurfde combinatie, vooral voor een strandshoot. De kleuren groen, wit en crème op een zanderige ondergrond. Zoals je hieronder kunt zien, is het eigenlijk een hele goede combinatie. De kleuren passen goed bij elkaar en vormen een modetrend in 2024.

Uiteindelijk draait de hele familie fotoshoot om het plezier en de lol die je samen gaat hebben. En kinderen vinden het fantastisch, even lekker losgaan op het strand of in het bos. Heb je ook zin gekregen in een fotoshoot? Neem dan contact met me op! Na het lezen van mijn tips ben je vast enthousiast geworden.

kledingtips familie fotoshoot

Wat kost een familieshoot?

Familieportret Strand Bloemendaal

Familieshoot Pakket 1

Bij een familie fotoshoot mogen jullie zelf je favoriete foto’s uitzoeken in een online galerij. Jullie maken met elkaar deze keuze voor jullie favoriete foto’s. Jullie kunnen kiezen voor het fotopakket met 25 of 45 foto’s.

Familieportret Strand Bloemendaal

Familieshoot Pakket 2

Bij een familie fotoshoot mogen jullie zelf je favoriete foto’s uitzoeken in een online galerij. Jullie maken met elkaar deze keuze voor jullie favoriete foto’s. Jullie kunnen kiezen voor het fotopakket met 25 of 45 foto’s.

Meer informatie of wil je een shoot boeken?

Fotograaf Marijke Trienekens

Ontmoet jouw fotograaf

Hi! Mijn naam is Marijke, ik ben de fotografe achter Kleurrijk Fotografeert. Ik ben gediplomeerd vakfotografe en werk ondertussen al 15 jaar als fotografe en ben ik gespecialiseerd in portret, newborn, familie fotoshoots en afscheidsfotografie. Haarlem is sindskort mijn woonplaats, waar ik samen met mijn vriend Roel en 2 teckels verblijf.

Boek je shoot

Ben je enthousiast geworden over de fotoshoots bij Kleurrijk Fotografeert? Neem dan contact op om een fotoshoot te boeken. 

Werkwijze Familie Fotoshoot

Voor meer informatie over een familie fotoshoot in de studio of familiefotografie op locatie heb ik diverse blogs geschreven. Mijn 10 leukste tips voor een familie fotoshoot op locatie vind je hier. Familie Fotoshoot Jaargetijden Familie fotoshoot buiten kan in alle jaargetijden. Eigenlijk maakt het weer niet uit, als het maar niet regent. Daar houden we niet van, toch? Hoe leuk is het om een familie fotoshoot samen met de hele familie of je gezin. Lekker genieten en buiten plezier maken. Een familie fotoshoot op een buiten locatie is een veel geboekte fotoreportage bij kleurRIJK fotografeert. Ieder seizoen heeft zijn charme, de ontluikende lente met de prachtige bloemen, de warme zomer met de mooie luchten de herfst met de warme kleuren. En hebben we een familie fotoshoot in de winter, dan hopen we natuurlijk dat het sneeuwt. Familie fotoshoot Strand, Duinen of het Bos Met het hele gezin op de foto is een hele leuke beleving !