Fine Art Photography

Spelen met Licht, Creativiteit & Styling

Fine art photography is een combinatie van professionele/ technische vaardigheid als artistiek en creatief talent. Het spelen met licht, creativiteit en styling om te komen tot een fotografisch verhaal.

Inspiratie wordt grotendeels gehaald uit kunst, zoals de oude meesters in vroegere tijden hebben geschilderd. Kijk naar Johannes Vermeer of Rembrandt beide zijn schilders van licht en schaduw. Deze kunstenaars schilderde altijd in ruimten die lichtinval vanuit het oosten hadden. Licht dat ieder moment van de dag hetzelfde bleef. Werken bij een raam op het oosten zorgt dat er geen rechtstreeks zonlicht in kan vallen. Bij Fine art Photography wordt deze sfeer nagebootst.  Fine Art Photography geeft veel emotie, puurheid en een ouderwetse gevoel.

Fine art een creatief concept

Fine art photography begint met een concept. Een creatief proces van de fotograaf om zijn of haar gedachte vorm te geven om zo het uiteindelijke portret te kunnen maken.

Een Fine Art Portret kan je ook zien als portretfotografie met een artistieke inslag. Een portret dat iets meer neigt naar kunst dan een gewone portretfoto. Het artistieke gedeelte is verdeeld in licht, styling en emotie. Daarom is het ook heel belangrijk bij Fine Art Photography om samen te bepalen welke richting je wilt. Op deze wijze kunnen we samen een concept bedenken en een moodboard maken.

fine art photography


Contact

Vul het contactformulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.