familie fotoshoot haarlem

Leukste locatie’s voor een Familie Fotoshoot omgeving Haarlem

De omgeving van Haarlem is door het strand, de bossen en de vele duinmeertjes erg geschikt voor fotoshoots. En met name gezinsshoots en  familie fotoshoots. Met een groep is het erg leuk om in de natuur plezier te maken. Samen mooie herinneringen maken en ik leg ze voor jullie als fotograaf vast. Haarlem ligt centraal en is zowel vanuit de kop van Noord-Holland als uit Amsterdam makkelijk te bereiken. Hieronder heb ik een aantal leuke en toffe locaties beschreven. Alle beschreven locaties heb ik als fotograaf in de afgelopen jaren gebruikt voor fotoshoots. 

Duinmeer Het Wed

Midden in de Kennemerduinen ligt duinmeer Het Wed. Dit is een fantastische plek om een familie fotoshoot te maken, maar het is ook een heerlijke locatie om door te brengen met het gezin of met de hele familie. Het Wed heeft heerlijk beschut strandje en een meertje, met rondom het, het hoge duin om te klauteren of af te rollen.

Bij de ingang Het Koevlak kan je bezoekerscentrum Kennemerduinen bezoeken en bij het duincafe iets drinken. 

Duinmeer Oosterplas

Een top locatie midden in het bos en duingebied is duinmeer Oosterplas. Je kan er lekker zwemmen en spelen. De Oosterplas is een rustig duinmeer.  In het  Nationaal Park Zuid-Kennemerland zijn verschillende afgravingen geweest, die nu fungeren als toffe duinmeertjes omgeven door bos en heuvelachtig (duin) landschap. Het lijkt wel of je een dagje in Frankrijk bent.Duinmeer Oosterplas ligt het dichtstbij ingang Duin en Bleek. Hier kun je parkeren en vanaf daar is de Oosterplas nog zo’n 15 minuten lopen. Parkeren is gratis bij deze ingang. Er zijn geen voorzieningen, maar wel een hoop water, zandstrand en de prachtige omgeving. Ik heb hier al heel wat leuke familie fotoshoots gemaakt.

Parnassia aan Zee

Bij de afslag Parnassia vanaf de Zeeweg rij je gelijk  over een weg dwars door de Kennemerduinen. Dit is een heel mooi ongerept stukje Hollandse natuur. Vanaf de weg kom je op de parkeerplaats.  Het strand zelf is weids, geen andere strandtenten of huizen in de buurt. Honden mogen hier ook komen. Bij Parnassia kan je het strand op. Als ik een familie fotoshoot heb, loop ik achter het gebouw van strandpaviljoen Parnassia langs. Ik loop over het fietspad naar de eerstvolgende strandopgang op Noord. Daar begin ik met de familie fotoshoot. De duinen zijn daar hoog, leuk om vanaf te rennen. De palen op een rij zijn geweldig om bij de fotoshoot te gebruiken. Het weidse strand, de rust en de stilte zijn heerlijk. En natuurlijk is strandpaviljoen uiteindelik een leuk eindpunt voor een chai Latte of een thee.

Buitenplaats Elswout

Buitenplaats Elswout is een prachtige buiten locatie met lanen, romantische bruggen en tuinsieraden, bloemrijke graslanden, hertenbaan en monumentale gebouwen. Deze buitenplaats heeft een historie van ongeveer 400 jaar. Wanneer je op de plaats van bestemming bent Je loop vanaf de parkeerplaats onder de poort door, het landgoed op. Vervolgens volg je een grote laan richting het landhuis of richting de Orangerie. Je kan ook kiezen om een van de wandelroutes te volgen. Rond het landhuis zie je een veld waar de hertjes lopen. Een fotoshoot tijdens het gouden uurtje vind ik het mooiste moment. Op de buitenplaats zijn heel veel mooie stukjes om als achtergrond te gebruiken. De bruggen, bomen, beekjes, de wandelpaden. De buitenplaats heeft een grote diversiteit met veel hoogteverschillen en waterpartijen. Dit alles maakt het een unieke plek!

Amsterdamse Waterleiding Duinen

Nog een leuke locatie in de omgeving van Haarlem voor een familie fotoshoot zijn de Amsterdamse Waterleidingduinen. Dit is duingebied tussen Zandvoort en Noordwijk Zuid-Holland. Het duingebied is een waterwingebied en daarmee het gelijk het oudste waterwingebied van Nederland is. Het is ook een natuurgebied vol met bijzondere dieren. Je kunt hier heerlijk wandelen, waarbij je een grote kans hebt om een vos tegen te komen, een damhert, een zandhagedis of een ijsvogel. Het duingebied is een beschermd  natuurmonument.  De Amsterdamse Waterleidingduinen zijn een van de grootste aaneengesloten wandelgebieden van Nederland. Omdat er o.a damherten en vossen rondlopen, is het erg populair bij fotografen.
Het gebied heeft vier hoofdingangen.
Panneland “Vogelenzang (Noord-Holland)” Vogelenzang: Vogelenzangseduinweg 2.
De Oase in Vogelenzang: Eerste Leijweg 2; hier bevindt zich het bezoekerscentrum De Oranjekom Zandvoortselaan in Zandvoort Zandvoortselaan 130
De Zilk Joppeweg 1
In het noorden ligt een uitgestrekt complex van infiltratiekanalen. Oostelijk van het infiltratiegebied zijn grote oppervlakten grond bebost. In het zuiden is het duinreliëf minder door vergravingen veranderd. Het centrale gebied bestaat uit een landschap van duinvaaggronden. Deze duinverstuivingen zijn tussen de 14e en de 16e eeuw is ontstaan.

Damherten
Enkele van de damherten zijn ooit ontsnapt uit parkjes of losgelaten en hebben zich in het natuurgebied sterk vermeerderd.  Je kan ze in Zandvoort ook in het dorp tegenkomen. De AWD IS voor mij een hele mooie locatie voor een familie fotoshoot. Je hoeft niet op de paden te blijven maar mag je door het hele gebied heen lopen. 

Als jullie ook van plan zijn om familie fotoshoot te gaan plannen, hoor ik heel graag van jullie. We bespreken dan jullie wensen en de locatie waar we de fotoshoot kunnen maken. 

leukste locaties voor een familie fotoshoot
familie fotoshoot oosterplas
familie fotoshoot omgeving haarlem
familie fotoshoot haarlem
familie fotoshoot