familie fotoshoot tips

Welke kleding trek je aan bij een familie fotoshoot?

Welke kleding trek je aan bij een familie fotoshoot?

Julllie hebben een familie fotoshoot gepland, super leuk! Als er een bijzondere reden is voor deze familie fotoshoot of doen jullie dit om de zoveel jaren? Samen herinneringen maken, waar je nu en later met veel plezier naar terug kijkt. Als de locatie bekend is, kan je ook gaan nadenken over de kledingkeuze. Er zijn veel buitenlocaties geschikt voor een familie fotoshoot, zoals het strand, de duinen, het bos, de haven of het dorpsplein. Buiten fotograferen is met een groep veel leuker en niet zo statisch als in een studio. Iedereen is buiten meer ontspannen. En zeker als er kinderen bij zijn, is het fotograferen ook vaak beter. Wat is geschikte kleding voor een familie fotoshoot. Waar moet je op letten, kleurencombinaties of misschien wel een thema. 

 

Ik zet hieronder wat tips voor jullie op een rijtje, dan wordt het misschien wat makkelijker om een keuze te maken bij jullie familie fotoshoot.

Tip 1: Puur & Simpel

Hou het puur en simpel, draag waar jullie je fijn bij voelen.

Blijf bij je zelf en trek geen kleding aan waar je niet prettig in voelt. Bij een buiten fotoshoot is het belangrijk dat je je lekker kan bewegen. 

 

Tip 2: Niet teveel printjes en kleurtjes

Stem samen met elkaar de kleuren en stijl van de kleding af. Zorg er in ieder geval voor dat jullie niet meer dan drie verschillende kleuren dragen en dat deze met elkaar (en het liefst ook met de locatie) overeenkomen. Ga je naar het strand, bos of in een leuk stadje shooten? Worden het sneakers of laarzen? Vermijd daarom ook kleding met “teveel” streepjes, ruitjes, blokjes, bloemen of andere opdrukken. 

Tip 3: Welk seizoen?

In welke seizoen gaan we de familie fotoshoot maken? Als het weer het toelaat, met de familie en misschien hebben jullie honden. Neem ze mee, ze horen ook bij de familie en het voegt echt iets toe aan de foto’s. Denk aan laarzen, dassen, leuke vesten of jassen. Of een hoed of pet, die doen het ook goed. En natuurlijk hoef je hem niet de hele fotoshoot op te houden. Een afwisseling, net als alle andere accessoires. Denk samen na hoe jullie samen op de foto willen, daar begint het plezier! 

familie fotoshoot tips
wat trek je aan bij een familie fotoshoot
familie fotoshoot welk seizoen
familie fotoshoot kleding
familie fotoshoot haarlem
welke kleding trek je aan bij een familie fotoshoot
familie fotoshoot puur
familie fotoshoot seizoen

Een fotoshoot boeken?

Heb je interesse in een fotoshoot of heb je een vraag? Neem contact op met me via het contactformulier en boek direct je shoot. Kijk ook eens op mijn Instagram voor nog meer toffe foto’s.