hoe gaat zo'n newborn fotoshoot in zijn werk

werkwijze newborn fotoshoot bij je thuis

Newborn Fotoshoot

Een newborn fotoshoot is fotografie van een pasgeboren baby. Foto’s die het beste gemaakt kunnen worden in de eerste drie weken na de geboorte. Als de kraamzorg weg is en de baby is op of boven het geboortegewicht, is de beste tijd dat ik kan komen voor de newborn fotoshoot.  Baby’s slapen in de eerste dagen nog erg vast en kunnen dan nog in de bekende newborn poses gelegd worden. Voor deze fotoshoot kom ik graag bij jullie thuis. De ouders en ook de eventuele broertjes en zusjes kunnen met de newborn op de foto. Mochten jullie de foto’s voor het geboortekaartje willen gebruiken, geef dat dan tijdig aan. Binnen 48 uur na de fotoshoot ontvangen jullie de eerste selectie om een keuze te maken.

Bij een newborn fotoshoot neem ik ruim de tijd, omdat het belangrijk is dat de baby ontspannen slaapt en tussendoor verschoond, gevoed en geknuffeld kan worden door de papa of mama. De newborn fotoshoot begin ik in de ochtend, rond de tijd dat de baby gevoed wordt. De baby kan daarna ontspannen en gevoed slapen en kan ik starten met de fotoshoot.

De baby zal terwijl hij of zij slaapt in een aantal verschillende poses gelegd worden. Vaak slapen de kleintjes tijdens de fotoshoot gewoon door.

Waar moet je allemaal aan denken bij een Newborn Fotoshoot?

Een pasgeboren baby en mooie foto’s maken. Jullie kleine geluk leg ik met alle liefde vast.

Een warme kamer. Graag de verwarming iets hoger dan normaal. En voor het zekere neem ik een klein kacheltje mee om bij te warmen.

Geduld.  Heel belangrijk  bij een newborn fotoshoot. Gelukkig heb ik heel veel geduld, de baby is de regisseur van deze fotoshoot.  Je kan een kleine baby niet dwingen om te slapen of te gaan liggen zoals jij het wilt. Het is een kwestie van geduld en even rustig wachten.

Het hoeft niet helemaal stil te zijn in de kamer. Laat de radio maar lekker op de achtergrond aan. Een beetje geluid is helemaal niet erg.

15 jaar mag ik al kleine pasgeboren baby’s fotograferen. Ik heb dus best wel veel ervaring.

Als ik bij jullie kom voor de newborn fotoshoot neem ik een kleine mini studio mee. En een lekker warm en fluffie kussen (beanbag) waar de baby op kan liggen en wat doeken en plaids die ik gebruik als achtergrond.

Mutsjes – Voor degene die het leuk vind dat ik ze gebruik, al vind ik zelf dat een baby zonder het allermooist is. Haarbandjes., met natuurlijk lieve kleine bloemetjes.

Wraps Baby’s ingepakt in een katoenen doek. Er zijn vele technieken om de baby mee in te wrappen. Ik heb een leuke diversiteit in kleuren en die neem ik ook mee.

Zelf vind ik het altijd een erg lief beeld van een baby en een knuffeltje. Vooraf aan de fotoshoot vraag ik ook altijd of jullie al een favoriete knuffel voor de baby hebben. Die kunnen we dan gebruiken en geeft de foto ook extra waarde.

Niet elke baby vindt het fijn om op de buik te liggen of naakt te zijn. Dan kijken we altijd naar een andere positie waarin de kleine zich wel prettig voelt.

De mini studio zet ik op bij het raam, waar geen direct zonlicht in valt. Ik heb altijd maar een klein plekje nodig. Ik werk met kleine baby nooit met flitsers maar met daglicht.

Meestal ben ik zo rond de 2 uur bezig met de newborn fotoshoot. Er is genoeg tijd voor te voeden en te verschonen.

Met papa en mama op de foto. Natuurlijk kunnen de ouders ook onderdeel van de fotoshoot zijn. Soms zijn de kleine details al heel mooi, denk aan jullie handen. jullie dragen de baby samen in jullie handen is vaak een favoriete pose.

Zijn er nog broertjes en/of zusjes ? Dan is het leuk om ze op de foto te zetten met de baby. Deze foto’s maak ik vaak op het ouderlijk bed. Daarom is het voor deze foto’s fijn als er op het bed een wit onderlaken ligt. De fotoshoot begin ik ook met alle kindjes tegelijk. Na deze foto’s maak ik de foto’s alleen met de baby. Voor de broertjes en/of zusjes is het vaak ook spannend een fotograaf over de vloer en dan moeten ze ook nog op de foto.

Het is belangrijk dat je op tijd de newborn fotoshoot bij mij boekt. Uitgangspunt is de uitgerekende datum. Deze zet ik in mijn agenda en weet dat jullie baby rond deze datum geboren gaat worden. De definitieve datum plannen we in als de baby is geboren.  

Heb je interesse in een lifestyle newborn fotoshoot of een gestylde newbornshoot ? Neem dan vrijblijvend contact met me op via het onderstaande contactformulier.

Wie weet zien we elkaar bij jullie newborn fotoshoot aan huis. Tot dan!

newborn fotoshoot bij je thuis
newborn fotoshoot haarlem
newborn fotoshoot
newborn fotoshoot bij je thuis
werkwijze newborn
newborn fotoshoot thuis
waar moet je bij zo'n newborn fotoshoot aan denken
hoe gaat zo'n newborn fotoshoot in zijn werk